Omakotitalot ja loma-asunnot

Huvila Nuuksiossa

Huvila rakennettiin ympärivuotista asumista varten mäelle, jonka harjalla on tilan vanha päärakennus. Tilaaja toivoi rakennukseen modernia, mutta maanläheistä henkeä minimalistisesti detaljoituna. Yhteys ympäröivään kansallispuiston luontoon oli tärkeää säilyttää kaikista tiloista.

Rakennusmassa muodostuu erillisisestä saunarakennuksesta, asuintiloista sekä niiden väliin jäävästä lasikattoisesta kesäkeittiöstä ja terassista. Rakennusta kiertävä terassi on toteutettu ulokkeena, jolla luodaan vaikutelmaa leijuvasta talosta.

Korkeassa päätilassa yhdistyvät ruuanlaitto-, ruokailu- ja oleskelutilat. Televisiota ei haluttu hallitsemaan olohuonetta tai kilpailemaan takan kanssa, vaan makuuhuoneiden päälle rakennettiin parvi, jossa on vierasmajoituksen lisäksi tila tv- ja musiikkilaitteistoille.

Suunnittelutyöryhmä: SL, AM