Vanhojen rakennusten peruskorjaukset

Rivitaloyhtiö Westendissä*

Asunto Oy Honkatie 3 sijaitsee Espoossa Westendissä, arvorakennusten merellisessä keskittymässä. Kolmen huoneiston rivitalon on suunnitellut Erkki Kairamo ja se on valmistunut 1970-luvun alussa. Rakennusta pidetään yhtenä konstruktivistisen tyylin merkittävimmistä suomalaisista edustajista.

Huoneistoja oli pintaremontoitu vuosien saatossa, mutta S-, IV- ja KVV-tekniikka oli vanhentunut ja vaati saneerausta. Myös julkisivujen metallielementtien tuuletus oli riittämätön ja niiden eristys piti uusia ja tehostaa siten, että ulkonäkö säilyisi mahdollisimman muuttumattomana. Erityisen haastavaa oli vesi- ja viemärilinjojen uusiminen, koska vanhat viemärit oli upotettu betonivälipohjiin. Viemärien uusiminen päädyttiin tekemään perinteisellä menetelmällä, eli uusimaan kokonaan kaikki putket ja samalla varmistettiin vesieristyksen ja lattialämmityksen toiminta laatoitettavilla osuuksilla.

Pääurakoitsija kohteessa oli Rakennus ja Saneeraus RaSa Oy ja kuvissa näkyvät kalusteet teetettiin Esan Levykaluste Oy:ssa.