2. Suunnittelun lähtökohdat

Asiakassuhde

Tutustumme aina perusteellisesti asiakkaan toiveisiin ja analysoimme lähtökohdat huolellisesti. Kun olemme sisäistäneet ne asiat, jotka ovat tilaajalle oleellisia, voimme käyttää ammattitaitoamme niiden konkretisoimiseksi.

Välillä asiakkaan toiveet ja unelmat tuntuvat olevan ristiriidassa käytettävissä olevien resurssien kanssa, mutta tärkeä osa arkkitehdin ammattitaitoa on löytää näissäkin tilanteissa hyvä ratkaisu. Paras hetki suunnittelussa on se jolloin kaikki loksahtaa paikoilleen.  Ammattilaisen pohjapiirroksessa ja leikkauksessa näkemä tasapaino on kaikkien aistittavissa valmiissa rakennuksessa.

Meille on tärkeintä, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja että lopputuloksena on parasta mahdollista arkkitehtuuria.

Esteettiset ihanteet

Haluamme suunnittelullamme kunnioittaa ja huomioida ympäröivää tilaa, rakennuskantaa ja historian kerrostumia. Joskus se tapahtuu parhaiten perinteisiä rakennusmetodeja ja muotokieltä soveltaen, toisinaan taas luomalla näille selkeitä kontrasteja.

Käytämme kohteissamme aitoja luonnonmateriaaleja aina kun se on mahdollista. Uskomme, että laadukkailla materiaaleilla ja huolellisilla suunnitelmilla voidaan luoda arkkitehtuuria, joka antaa elämään aitoa hyvinvointia ja iloa. Ne kestävät aikaa moninkertaisesti verrattuna teolliseen sarjatuotantoon tai muodin harjalla ratsastaviin trendeihin.  Aito vanhenee ja patinoituu kauniisti.

Skandinaavinen modernismi ja minimalismi ovat estetiikkamme kulmakiviä, ehkä vielä vähän maustettuna jollain savannin väriskaalalla ja primitiivisellä dekoratiivisuudella. Suunnittelumme lähtökohtana eivät ole kuitenkaan yleensä omat  ihanteemme, vaan asiakkaan. Pyrimme löytämään, hahmottamaan ja toteuttamaan asiakkaan unelmia, vaikka asiakkaan olisikin vaikea kuvailla niitä tai näyttää valmiita referenssikuvia.

Jatka lukemista rakentamisen kustannuksista.